Z mého domova (zámek)

Z mého domova (zámek)

Galerie

30. ročník hudebně dramatického festivalu Lomnické kulturní léto.

(Pásmo slova a hudby k poctě Jaroslava Seiferta).

Účinkují: Duo Lyrico a Otakar Brousek ml.

Koncert Magdaleny Graffové a Štěpána Graffe (Duo Lyrico), prokládaný výběrem z poezie Jaroslava Seiferta, kterou přednese herec Otakar Brousek ml.

Houslové Duo Lyrico bylo založeno v roce 1998 Magdalenou a Štěpánem Graffe. V následujícím roce soubor získal titul absolutního vítěze na soutěži houslových duet Filcíkova Chrast a Cenu Nadace Bohuslava Martinů. Od této doby vyvíjí duo bohatou koncertní činnost doma i v zahraničí (Itálie, Norsko, Finsko, Španělsko ad). Ve svém repertoáru má soubor sonáty počínaje barokními skladateli až po tvorbu skladatelů 20. století. Dále duo na svých koncertech provádí zřídka uváděné sonáty pro dvoje housle a klavír (Martinů, Milhaud), které také natočilo pro Český rozhlas.

Otakar Brousek ml. se narodil v roce 1957 v Praze do rodiny herce Otakara Brouska. Navštěvoval ZŠ v Dejvicích a poté Pražskou státní konzervatoř, obor hudebně – dramatický. Během studií hostoval v Divadle Na Vinohradech a Divadle na Zábradlí. Natočil několik filmů – Pomerančový kluk, Na startu je delfín, Smrt mouchy, Hop a je tu lidoop a další. Spolupracoval s tehdy Československou televizí a Československým rozhlasem. Po absolutoriu v roce 1978 nastoupil do Divadla J. Průchy Kladno-Ml. Boleslav. Tam za dvanáct let vytvořil v cca 70 rolích mnoho postav světové dramatiky. Od roku 1990 byl v angažmá v Městských divadlech pražských, po roce 2008 následovalo Divadlo Na Fidlovačce a od roku 2012 je členem Divadla na Vinohradech. Také se podílel na českém muzikálu Pěna dní. Hostoval v Hudebním divadle v Karlíně v Zasněžené romanci a v Divadle bez zábradlí ve francouzském bestselleru L’Art – Obraz.

Otakar Brousek ml. je také uznávaným filmovým a televizním hercem, kdy jeho filmografie čítá na 120 děl. Známý je i pro své dabérské kvality.

Prodej vstupenek od 2. 5. 2024 od 9 hodin na www.zámek.kislomnice.cz nebo v Turistickém informačním centru na náměstí.

Pořadatel si vyhrazuje právo odebrat určitý počet vstupenek před zahájením předprodeje. Změna programu vyhrazena.

Informace o akci a jejím konání